Advisa

Hos Advisa kan du låna eller samla dina lån mellan 5000 – 600 000 kr utan säkerhet. Din ansökan går ut till 40 långivare med endast 1 UC och du kan välja det bästa låneerbjudandet. Ansökan är gratis och inte bindande och du får svar med en gång.

Forbättra dina lån hos Advisa, samla dina lån eller låna till vad du vill. Du kan jämföra 40 långivare på några minuter och välja låneerbjudandet med den lägsta räntan. Du får svar på ansökan med en gång, signera med BankID eller manuellt och få pengarna in på ditt konto.

Eftersom att räntan på privatlån sätts individuellt efter kreditprövning är det viktigt att du kan jämföra olika erbjudanden. Det kan vara stor skillnad på räntan från bank till bank. Med Advisa kan du hitta billigaste lånet bland deras 40 samarbetspartners och välja det bästa erbjudandet. Tidsbesparande, effektivt och smart.

Advisa – en av de bästa låneförmedlarna i Sverige

 • Din ansökan går ut till 40 långivare och du kan välja bästa erbjudandet
 • Låna mellan 5 000 – 600 000 kr
 • Samla dina lån
 • Endast 1 kreditupplysning hos UC
 • Använd lånet till vad du vill
 • Ansökan är kostnadsfri och inte bindande
 • Ränta 4,75% – 33,99%

Så ansöker du om lån hos Advisa

 1. Tryck på ”Ansök här” knappen och fyll i din låneansökan. Ansökan är kostnadsfri och tar ca. 2 minuter.
 2. Dina första låneerbjudanden kommer på några sekunder. Långivarna har 24 timmar på sig att svara. De kan vara värt att vänta på alla erbjudanden innan du väljer lån.
 3. Signera lånet med BankID eller för hand. Pengarna betalas ut till ditt konto.

Varför är det smart att jämföra långivare?

När du ansöker om ett privatlån sätts din ränta efter en individuell kreditprövning. Banker och långivare bedömer din kreditprövning lite olika, därför kan du inte veta var du kommer att lånet med den lägsta räntan på förhand.

Det kan vara stor variation på ränteerbjudandena och därför är detviktigt att får scannat erbjudanden från så många banker som möjligt så att du kan hitta lånet med den lägsta räntan. Med Advisa går din ansökan ut till 40 långivare med 1 UC helt gratis och utan bindning. Du kan sedan välja det bästa erbjudandet. Ett effektivt och smart sätt att hitta ett bra låneerbjudande.

Samla dina lån hos Advisa och spar pengar

Har du sms-lån, smålån, shoppingkonton och obetalda kreditkortsskulder? Då bör du överväga att refinansiera och samla dina lån. De dyraste lånen är oftast de minsta, såsom smålån, shoppingkonton och kreditkortsskulder. Smålån kan ha en effektiv ränta på över 30%, medan kreditkort vanligtvis har en ränta på 20–30%, vilket är mycket dyrt.

Genom att samla dina lån kan du sänka räntan avsevärt och spara tusentals kronor varje år. För de dyraste lånen kan du halvera räntekostnaderna med ett bra erbjudande. I genomsnitt har större refinansieringslån i Sverige en ränta på under 10%. Dessutom, förutom höga räntor på smålån, tillkommer avgifter för varje lån. Genom att samla dina lån kan du spara både på färre avgifter och lägre räntor. Om du har smålån och andra obetalda krediter, är det klokt att refinansiera så snart som möjligt.

Advisa hjälper dig att beräkna hur mycket sparar genom att välja det bästa erbjudandet

Advisa hjälper dig att räkna ut hur mycket pengar du sparar gjenom att välja lånet med den lägsta effektiva räntan. Det är inte ovanligt att du kan spara flera tusen kronor om året genom att jämföra lån med Advisas jämförelsestjänst.

Hur lång återbetalningstid kan jag ha på lånet?

När du lånar hos Advisa kan du ha en återbetalningstid på mellan 1 – 20 år oavsett om du använder lånet till vad du vill eller som du vill spara pengar på att samla lån.

Du kan betala av lånet snabbare utan extra kostnader när du vill

Oavsett hur lång löptid du har kvar på ditt lån kan du alltid lösa hela eller delar av lånet utan extra kostnader.

Tänk på att desto längre nedbetalingstid du har på ditt lån desto större totala kostnader får du totalt på ditt lån innan det är nedbetalt.

Krav för att ansöka om lån hos Advisa

 • Du är minst 18 år.
 • Har en månadsinkomst på minst 8400 kr.
 • Du har varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
 • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Om du uppfyller dessa kriterier är det upp till bankerna att bedöma din ansökan och om de kan erbjuda dig ett lån eller inte.

Kan jag få lån även om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, så länge du inte har några skulder hos Kronofogden så kan du samla lån med Advisa. Du har en möjlighet att spara pengar genom att baka ihop flera skulder till ett nytt lån.

Fördelar med Advisa

 • Jämför 40 banker och långivare med 1 ansökan.
 • Samla dina lån
 • Använd lånet till vad du vill
 • Endast 1 upplysning från UC används
 • Låna mellan 5 000 – 600 000 kr

Nackdelar

 • Högsta högsta ränta

Advisa trygghetsförsäkring

Advisa ger dig möjlighet att teckna en trygghetsförsäkring när du tar ett lån hos dem. Den kan hjälpa dig att täcka dina fasta månatliga utgifter om du drabbas av sjukdom, ofrivillig arbetslöshet eller måste vårda en närstående. Sambla är registrerade som försäkringsförmedlare hos Bolagsverket och övervakas av både Finansinspektionen och av det norska Finanstilsynet. Dessutom erbjuder de livförsäkring, som ger ekonomisk trygghet till dina nära och kära om något skulle hända dig.

Låneinformation

 • Lånebelopp: 5 000  – 600 000 kr
 • Återbetalningstid: 1 – 20 år
 • Nominell ränta: 4,75% – 33,99%
 • Effektiv ränta: 5,20% – 29,27%
 • Etableringsavgift: 0 kr
 • Exempel: Annuitetslån 12 år, 310000 kr, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalkostnad: 457643kr eller 3178 kr/måned på 144 betalningar.

Advisa samarbetspartners:

Advisa arbetar med Avida Finans, Bank Norwgian, Banky, Bigbank, Brixo, Brocc, CashBuddy, Coop, Collector, Credento, Facit Bank, Ferratum, GoodCash, ICA BAnken, Ikano Bank, Instabank, Konsumentkredit, Lea Bank, Lunar, Lån och Sparbank, Marginalen Bank, Moank, MoneyGo, Morrow, Nordax Bank, Nordnet, Northmill Bank, NStart, Prima Capital, re:member, Resurs, Risicum, SEB, SevenDay Bank, Svea Bank, TFBank, Thorn och Trygg Kredit, Wästgöta Finans.

Om Advisa

Advisa grundades i 2011 och är alltså äldre än Sambla Group, som Advisa är en del av i dag. Sambla grundades i 2014 och är en ny och modern låneförmedlare. Advisa har lite över 50 anställda på sitt kontor i Stockholm. Sambla Group har över 150 anställda och är verksamma på lånemarknaden i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varumärket Advisa är verksamt i Sverige och Finland.

Deras huvudfilosofi är att hjälpa privatkunder att jämföra lån så att du som kund ska få bästa möjliga banklån. Med en omsättning på 687,1 miljoner i 2022 är Sambla Group är en relativt stor låneförmedlare i Sveirge. Advisa erbjuder olika typer av lån utan säkerhet.

Kundtjänst Advisa

Tel. 0770 22 0 180
Öppettider: Mandag – Torsdag: 9 – 20.30, Fredag 9 – 17, Lördag och Söndag 12 – 16
epost:
E-post:kundtjänst@sambla.se

Adress

Sambla Group AB
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm
Organisasjonsnr: 556975-8378

Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.