Ecster privatlån

Ecster är en bank ägd av Handelsbanken som har bland annat privatlån och kreditkort. Med privatlånet kunde du låna upp till 200 000 kr utan säkerhet till en återbetalningstid mellan 1 – 12 år. Handelsbanken har bestämt sig för att avveckla varumärket Ecster. Ett privatlån kan du använda till vad du vill som till exempel att renovera huset eller till att samla dina lån.

Trykk på ”Få erbjudande” knappen så kan du ansöka om privatlån hos 40 långivare samtidigt. Du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet. Detta med bara 1 ansökan och endast 1 kreditupplysning från UC. Ansök på 2 minuter och få svar direkt. Signera lånet med BankID och få pengarna in på ditt bankkonto.

Ett privatlån kan du använda till vad du vill. Samla dina lån eller använd pengarna på viktiga projekt. 

Ansök om lån hos flera långivare – jämför och välj bästa lånet

När du ansöker om privatlån vet du inte vilken ränta du kommer att bli erbjuden eftersom att räntan på privatlån sätts efter en individuell kreditprövning och alla banker bedömer din ansökan lite olika. Du kan alltså inte veta på förhand vilken bank som kommer att ge dig den lägsta räntan. Därför bör du ansöka hos flera långivare så att du kan jämföra för att hitta det bästa låneerbjudandet. Det kan vara stor skillnad räntan mellan de olika bankerna och därför kan det också vara mycket att spara på att jämföra lån från olika långivare. Jämför, få ned dina lånekostnader och spar pengar.

Ecster privatlån

Ecster privatlån var ett lån utan säkerhet på mellan 10 000 – 200 000 kr. Återbetalningstiden var på mellan 2 – 12 år och räntan var ungefär som ett genomsnittligt privatlån. Uppläggningsavgiften var på 395 kr och aviavgiften på 45 kr. Totalt sätt var detta ett helt ok privatlån. De som har tagit privatlån via Ecster sedan tidigare har kvar lånet i Ecster men det ger inte ut nya lån. Om du är intresserad i att hitta ett bra privatlån kan du ansöka hos över 40 banker med 1 ansökan genom ”Få erbjudande” knappen här på sidan.

Ecster Mastercard kreditkort

Ecster Mastercard kreditkort som också kallades Ecster-kortet och Ecster Kreditkort var var ett kort som hade diverse bonusar när du handlade, en kompletterande reseförsäkring och köparskydd. Innan kortet hette Ecster hette det Multicard. Detta var ett kort där du fick bonuspoäng när du handlade med kortet.

I tillegg hadde korte också rabatt hos Circle K och du kunde ha ett extrakort så familjen kunde samla poäng tillsammans. Kreditgränsen på Ecster Mastercard var på 100 000 kr och man hade upp till 60 dagars räntefri kredit. Totalt sätt var detta ett populärt kort på marknaden. Handelsbanken har altså valt att lägga ner hela varumärket. Ecster kreditkort upphörde att fungera den 1a November 2023.

Hur fungerar ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du inte behöver pantsätta några ägodelar för att för att få lånet. Det är precis på grund av detta som du kan du använda pengarna från lånet till vad du vill. Ett privatlån kan du använda till dina egna projekt som till exempel att renovera sommarstugan, köpa bil, eller till andra viktiga saker

Räntan på ett privatlån sätts efter en individuell kreditprövning och bankera har oftast ett ränespann vilket betyder att du inte vet vilken ränta du kan få innan du ansöker om lånet. Återbetalningstiden varierar från bank till bank till mellan 1 – 20 år. Avgifterna och ansökningsrkraven varierar också från bank till bank.

För att hitta det bästa lånet till dig måste du ansöka hos flera långivare och jämföra

Du vet inte vet vilken ränta du får på lånet eftersom att räntan sätt individuellt efter en kreditprövning där banken checkar din ekonomi. Därför måste du ansöka hos flera långivare och jämföra erbjudandena för att hitta bästa lånet till dig. Det finns inget specifikt lån som är det bästa privatlånet. Lånet som är bäst till just dig är ganska tillfälligt. För att du inte skall kasta pengar i sjön borde du jämföra så många låneerbjudanen som möjligt för att få ned dina lånekostnader. Ett smart sätt att ansöka är att ansöka via låneförmedlare, då kan du få ut din låneansökan till ca 40 långivare med en asökan och endast 1 kreditupplysning.

Du kan alltid betala av extra på lånet utan extra kostnader oavsett var du har lån

När som helst kan du göra extra amorteringar eller lösa hela ditt privatlån utan extra kostnader och avgifter. Bankerna får inte enligt lag kräva en avgift för att göra extra inbetalningar på lånet.

Så här jämför du över 40 lån samtidigt samtidigt

  1. Tryck på ”Få Erbjudande” knappen och fyll i din ansökan helt kostnadsfritt.
  2. Jämför erbjudanden. Lendo samlar upp erbjudanden från upp till 40 långivare.
  3. Du kan välja det bästa lånet, signera med BankID och få pengarna in på ditt konto.

Ecster privatlån och kreditkort

5 viktiga saker att tänka på innan du tar ett lån

Det kan vara bra att tänka igenom en del saker innan du tar ett lån. Här är 5 saker du borde tänka på:

  1. Hur mycket klarar du av att betala tillbaka i månaden?
  2. Vad skall du använda lånet till?
  3. Hur betalar du tillbaka lånet?
  4. Hur mycket behöver du låna?
  5. Borde du samla lån och krediter?

Om Ecster

Ecster, är ett varumärke som är en del av Handelsbanken och som var en framträdande aktör inom finansierings- och betalningslösningar i Sverige. De erbjöd en rad finansiella tjänster, särskilt inom konsumentkrediter, kort och betallösningar för både privatpersoner och företag. Ecsters tjänster kännetecknades av flexibilitet och anpassningsförmåga, vilket gjorde dem till ett attraktivt alternativ för dem som var ute efter skräddarsydda finansieringslösningar.

En viktig del av Ecsters erbjudande var deras fokus på digitala lösningar, som förenklade och effektiviserade betalningsprocessen för kunderna. Deras digitala plattformar var användarvänliga och erbjöd säkra betalningsalternativ. Ecster samarbetade också med ett brett spektrum av handlare och återförsäljare, vilket gav kunderna flexibilitet och bekvämlighet vid köp och finansiering.

Handelsbanken har bestämt sig för att lägga ned varumärket Ecster.

Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.