Handelsbanken - Privatlån Direkt

Handelsbanken erbjuder ett lån som kallas Privatlån Direkt med vilket du låna mellan 30 000 – 150 000 kr utan säkerhet till en återbetalningstid mellan 1 – 10 år. För att ansöka om Handelsbanken Privatlån Direkt privatlån måste du vara kund hos Handelsbanken och logga in i deras system.

Det finns privatlån med både högre och lägre lånebelopp, längre återbetalningstid, med mer översiktlig ränta och där du inte måste låsa din lön till den banken där du har ditt privatlån.

Du kan ansöka om lån hos 40 banker och långivare samtidigt och välja bästa erbjudandet hos de bästa låneförmedlarna. Detta med bara 1 ansökan och 1 kreditupplysning hos UC. Ansök online och få svar direkt. Lånet kan signeras online med BankID och pengarna blir betalt in på ditt konto.

Ett privatlån kan ha en storlek på mellan 5000 – 600 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1 – 20 år. Lånet kan du använda till vad du vill. Du får svar direkt på ansökan och du signera lånet med BankID.

Ansök om lån hos flera långivare – jämför och få ned räntan

Räntan på privatlån sätts individuellt efter en kreditprövning och alla banker bedömer din ansökan på sitt eget sätt. Du vet inte vilken bank som kommer att ge dig det bästa erbjudandet innan du ansöker. Det är därför du bör ansöka hos flera långivare så att du kan jämföra olika erbjudanden för att hitta bästa lånet till dig. Det kan vara ganska stor skillnad mellan ränteerbjudandena, så du kan spara mycket pengar genom att jämföra erbjudanden från olika långivare.

Handelsbanken Privatlån Direkt

Med Handelsbanken Privatlån Direkt standardlösning kan du låna mellan 30 000 – 150 000 kr utan säkerhet. Räntan varierar beroende på lån och säkerhet. För aktuella ränteuppgifter måste du kontakta närmaste bankkontor.

Om du har en rörlig ränta på f n 9,60% blir den effektiva räntan på 10,32%. Uppläggningsavgiften är 595 kr och lånet har en återbetalningstid på mellan 1 – 10 år beroende på hur stort lånet är och vad du skall använda det till. Räntan på lånet är rörlig och sätts indivudiellt efter kreditprövning.

Privatlånet hos Handelsbanken kan du använda till vad du vill. Du ansöker om lånet och får svar online, lånet kan du signera med BankID.

Du kan alltid kan betala av extra på ditt lån kostnadsfritt oavsett hos vilken bank du har ett lån.

Hur är bra är Handelsbanken privatlån jämfört med andra lån?

Handelbanken Privatlån Direkt är inte ett särskilt flexibelt lån om man jämför med marknaden som helhet. Lånestorleken är på mellan 30 000 – 150 000 kr. Det är flera långivare som har en spåannvidd på lånebeloppet på mellan 10 000 – 600 000 kr. Lånespännvidden är under genomstnittet. Vi antar att det är möjligt att få ett större lån än 150 000 kr om man är bra kund hos Handelsbanken.

Återbetaliningstiden är på mellan 1 – 10 år vilket är en kortare löptid än du kan få hos de flesta konkurrenterna som kan erbjuda både upp till 15 eller 20 års återbetalningstid.

Vad gäller räntan på lånet så beskrivs inte räntespannet på webbsidan till Handelsbanken. Det står att räntan varierar beroende på lån och säkerhet och att du skall kontakta närmaste bankkkontor för aktuella ränteuppgifter. Det är svårt att bedöma räntan jämfört med marknaden när informationen inte är tillgänglig.

Uppläggningsavgiften på 595 kr är relativ hög tycker vi, speciellt som lånet inte har några bättre villkor än andra lån.

Privatlån Direkt priser och räntor

 • Lånebelopp: 30 000 – 150 000 kr
 • Återbetalningstid: 1 – 10 år
 • Nominell ränta: rörlig ränta f n 9,60% – Räntan varierar beroende på lån och säkerhet. För aktuella ränteuppgifter, kontakta närmaste bankkontor.
 • Effektiv ränta: f n 10,32%
 • Etableringsavgift: 595 kr
 • Tillägg vid uppläggning av månadslån utan debiteringskonto 150 kr
 • Avisering med debiteringskonto: 0 kr
 • Avisering utan debiteringskonto 60 kr
 • Betalningspåminnelse 60 kr
 • Kravbrev 180 kr
 • Om du ändrar säkerhet Från 600 kr till 1250 kr per timme. Min 200 kr per uppdrag.
 • Ränteexempel Effektiv ränta – Räkneexempel om du lånar 100 000 kronorFör ett privatlån på 100 000 kr med rak amortering med en återbetalningstid på 5 år, uppläggningsavgift på 595 kr och månadsvis betalning med 9,60 % i rörlig ränta blir den effektiva räntan 10,32 % per 2023-10-11. Totalt belopp att betala om lånet behålls i 5 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 125 004 kr och månadskostnaden blir i snitt 2 083 kr. Antalet månadsbetalningar är då 60 stycken.Effektiv ränta är den totala kostnaden för krediten angiven som en årlig ränta i procent där hänsyn även tagits till antal aviseringar samt avgifter och kostnader som utgör en del av kreditkostnaden.

Det lönar sig att jämföra lån

Räntan på privatlån sätts efter kreditprövning och bankerna bedömer din ansökan olikt, därför varierar räntan från bank till bank. Du vet inte på förhand var du får det bästa erbjudandet, därför  är viktigt att jämföra bankerna. Hos till exempel Lendo går din ansökan ut till upp till 40 långivare och du kan välja det bästa erbjudandet.

Det tar 2 minuter att ansöka, du får svar med en gång och kan använda lånet till vad du vill. Har du dyra sms-lån och andra krediter kan du samla dina lån.

Så här jämför du över 40 lån samtidigt samtidigt helt gratis

 1. Tryck på ”Få erbjudande” knappen och fyll i din ansökan.
 2. Jämför erbjudanden. Lendo samlar upp erbjudanden från upp till 40 långivare.
 3. Välj det lånet som passar bäst till dig och få pengarna in på ditt konto.

Handelsbanken Privatlån omdöme

Grundkrav för Handelsbanken Privatlån Direkt

 • Du måste vara kund hos Handelsbanken
 • Måste vara minst 18 år eller äldre och folkbokförd i Sverige
 • Ha en stabil inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Du måste ha lön eller pension på konto i Handelsbanken

Översikt Handelsbanken Privatlån Direkt

 • Låna mellan 30 000 – 150 000 kr.
 • Samla dina lån
 • Gör vad du vill med pengarna
 • Tryggt och säkert
 • Återbetalningstid 1 – 10 år

Nackdelar

 • Du måste vara kund hos Handelsbanken för att ansöka om lånet
 • Liten spännvidd på storleken på lånet

Om Handelsbanken

Handelsbanken startades i 1871 och har idag ett rikstäckande kontorsnät på deras hemmamarknader som är i Sverige, Norge, Nederländerna och Storbritannien. Man är också verksamma i Danmark och Finland. Handelsbanken har totalt över 12 000 anställda, varav 60% jobbar i Sverige och resten är ansällda utanför Sverige. År 2022 var 43% av cheferna kvinnor.

Sedan 1970-talet är deras struktur decentraliserad. Företaget fokuserar på kundens behov, och affärsbeslut tas nära kunden.

På många ställen har Handelsbanken har nöjdare kunder än andra liknande banker och är en av Europas mest kostnadseffektiva börsnoterade banker.

Kundtjänst

Tel 0771-77 88 99
Chatt alla dagar 08:00-28:00
Det går att ringa dygnet runt om du indentifierar dig med Mobilt BankID eller personlig kod

Adress

Handelsbanken AB
Kungsträdgårdsgatan 2
106 70 Stockholm
Org nr: 502017-7753

Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.