Nordax Bank privatlån

Med Nordax Bank privatlån kan du låna mellan 15 000 – 600 000 kr utan säkerhet till en återbetalningstid mellan 2 – 20 år. Den nominella räntan är mellan 7,99%-19,90%. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan du använda till vad du vill. Använd det till dina privata projekt eller spar pengar på att samla lån.

Trykk på ”Få erbjudande” knappen så kan du ansöka om lån hos Nordax bank och 40 långivare samtidigt. Du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet. Detta med bara 1 ansökan och endast 1 kreditupplysning från UC. Ansök på 2 minuter och få svar direkt. Signera lånet med BankID och få pengarna in på ditt bankkonto.

Ett privatlån kan du använda till vad du vill. Samla dina lån eller använd pengarna på viktiga projekt. 

Ansök om lån hos flera långivare – jämför och välj bästa lånet

Räntan på privatlån sätts efter en individuell kreditprövning och alla banker bedömer din ansökan lite olika. Du vet inte på förhand vilken bank som kommer att ge dig det bästa erbjudandet. Därför bör du ansöka hos flera långivare så att du kan jämföra för att hitta det bästa erbjudandet. Det kan vara stor skillnad räntan mellan olika låneerbjudanden och därför kan det också vara mycket att spara på att jämföra lån från olika långivare. Jämför och spar pengar.

Nordax Bank privatlån översikt

Med Nordax bank privatlån kan du låna mellan 15 000 – 600 000 kr utan säkerhet till en återbetalingstid på mellan 2 – 20 år och upp till 8 år för belopp under 30 000 kr. Räntan på lånet är på mellan 7,99%-19,90% och den effektiva räntan är på mellan 8,36% – 29,99%. Uppläggningsavgiften är på 400 kr och aviavgiften på 20 kr. Vilken ränta du blir erbjuden hos Nordax Bank beror på dina ekonomiska förutsättningar, storleken på lånet och vilken återbetalningstid du har valt.

Som hos alla andra banker som erbjuder privatlån är det enda sättet att få reda på vilken ränta du kan få är att ansöka om lån. Räntan sätts individuellt efter en kreditprövning. Du får snabbt svar på din ansökan och du kan signera digitalt med BankID. Privatlånet blir betalat ut inom 2 – 5 bankdagar.

Vad tycker vi om Nordax privatlån?

Nordax Bank privatlån är totalt sätt ett bra privatlån, de har precis som med många andra privalån stor skillnad på den lägsta och den högsta räntan. Den lägsta räntan är helt okej på 7,99% nominell ränta medan deras högsta ränta på 19,90%. Nordax har inte den lägsta eller den högsta räntan. Om Nordax Privatlån är bra för dig beror på vilken ränta du får på ditt lån.

Vad gäller lånestorleken så har Nordax den bästa spännvidden på marknaden med lån på mellan 15 000 – 600 000 kr. Uppläggningsavgiften på 400 kr är ganska genomsnittlig och aviavgiften på 20 kronor är kanske lite under genomsnittet. Lånekraven är inte väldigt tuffa men de har 20 års gräns och 150 000 kr i årligt intäktskrav. Det finns lån med betydligt tuffare ansökningskrav än Nordax Bank privatlån.

Totalt sätt tycker är Nordax privatlån är ett ganaka så bra lån, så länge du inte får en ränta i den övre delen av deras räntespann. De har inte den lägsta räntan och inte den högsta.

Hur fungerar kreditupplysning för privatlån?

När du ansöker om ett privatlån hos Nordax Bank eller hos en annan långivare gör de en kreditupplysning via UC, eller via Bisnode eller Creditsafe. Med de uppgifterna de får från kreditupplysningsföretaget tillsammans med de uppgifter du anger i ansökningsformuläret kan de bilda sin uppfattning om din kreditvärdighet. Bankerna gör en analys om din sammanlagda återbetalningsförmåga för att kunna betala tillbaka lånet. Här ser de på viktig information som din inkomst, dina skulder, dina levnadsomkostnader och andra faktorer som inverkar på din ekonomi.

Använd lånet till vad du vill.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du inte behöver pantsätta något för att få lån. Just därför kan kan du använda lånet till vad du vill. Ett privatlån kan du till exempel använda till köpa bil, köpa båt renovera huset eller du kan använda det till andra viktiga privata projekt.

Du kan betala av extra på lånet utan extra kostnader  hos alla långivare

Du har friheten att när som helst göra extra amorteringar eller lösa hela ditt privatlån utan extra avgifter. Bankerna får inte kräva en avgift för dessa extra inbetalningar på lånet.

Ansök tillsammans med en medlåntagare för att öka dina chanser

Du kan förbättra dina lånevillkor genom att ansöka om privatlån tillsammans med en medsökande eftersom båda era inkomster räknas in. Viktigt att tänka på är att en medsökande har samma skyldigheter och betalningsansvar mot banken som du som låntagare har. Du som låntagare har det huvudsakliga ansvaret i att lånet betalas tillbaka, men skulle låntagaren till exempel få betalningssvårigheter kan du som medsökande tvingas att betala hela summan.

Nordax Bank erbjuder låneskydd

Låneskydd är en frivillig försäkring som kan hjälpa dig med återbetalningen av ditt Nordax-lån, om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös, med upp till 10 000 kronor per månad. Vid dödsfall kan försäkringen lämna ersättning med upp till 600 000 kr.

Nordax Bank privatlån priser och räntor

 • Lånebelopp: 15 000 kr – 600 000 kr
 • Återbetalningstid: 2 – 20 år
 • Återbetalningstid lån på under 30 000 kr: 2 – 8 år
 • Nominell ränta: 7,99%-19,90%
 • Effektiv ränta: 8,36% – 29,99%
 • Uppläggningsavgift: 400 kr
 • Aviavgift: 20 kr
 • Påminnelseavgift 60 kr
 • Förseningsavgift 175 kr
 • Inkasso 180 kr
 • Ränteexempel: Vid ett privatlån pa 200 000 kr som återbetalas pa 12 år med räntan 11,50% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 12,36 %. Du betalar 2587 kr/månad (2567 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp pa 372 948 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,99% (september 2023).

Det lönar sig att jämföra lån

Räntan på privatlån sätts individuellt efter kreditprövning. Alla bankerna bedömmer ansökningar lite olika och på grund av detta varierar räntan från bank till bank. Du kan inte veta på förhand var du får det bästa erbjudandet, det är därför det är viktigt att jämföra långivarna. Hos till exempel Lendo går din ansökan ut till över 40 långivare och du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet.

Det tar bara några minuter att ansöka, du får svar med en gång och kan använda lånet till vad du vill. Spar pengar på att samla lån och krediter.

Så här jämför du över 40 lån samtidigt samtidigt

 1. Tryck på ”Få Erbjudande” knappen och fyll i din ansökan helt kostnadsfritt.
 2. Jämför erbjudanden. Lendo samlar upp erbjudanden från upp till 40 långivare.
 3. Du kan välja det bästa lånet, signera med BankID och få pengarna in på ditt konto.

Nordax Bank privatlån reccension

Grundkrav Nordax Bank privatlån

Det är viktigt att du har de förutsättningar som skall till när du skall låna pengar. Därför kollar alltid alla banker din betalningsförmåga genom individuell kreditprövning. Hos Nordax bank måste du uppfylla dessa kraven.

 • Du behöver ha fyllt 20 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.

5 viktiga saker att tänka på innan du tar ett lån

Det kan vara bra att tänka igenom en del saker innan du tar ett lån. Här är 5 saker du borde tänka på:

 1. Hur mycket klarar du av att betala tillbaka i månaden?
 2. Vad skall du använda lånet till?
 3. Hur betalar du tillbaka lånet?
 4. Hur mycket behöver du låna?
 5. Borde du samla lån och krediter?

Fördelar Nordax Bank privatlån

 • Låna mellan 15 000 – 600 000 kr.
 • Låna till vad du vill
 • Upp till 20 års nedbetalningstid
 • Samla dina lån
 • Erbjuder låneskydd

Nackdelar

 • Högt räntespann
 • 495 kr uppläggningsavgift

Om Nordax Bank

Nordax Bank är en nordisk specialistbank som erbjuder in- och utlåningstjänster i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Spanien, Holland och Tyskland. Företaget startades 2003 och ingår i svenska NOBA Bank Group. Nordax är specialister på lån utan säkerhet med individuell utlåning. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och sparkonton omfattas av den svenska insättningsgarantin med rätt till ersättning upp till 1 050 000 kr.

Per 31 mars 2023 uppgick utlåningen till allmänheten till 93,7 miljarder kronor (SEK) och inlåningen till 80,1 miljarder kronor (SEK).

Kundtjänst

Tel. 08-508 808 00
Öppettider:
Måndag–torsdag 09.00–16.30
Fredagar 09.00–17.00
Kan också nås via emejl

Adress

Nordax Bank AB
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm, Sverige
Organisationsnummer
556647-7286
VAT/Momsregistreringsnummer
SE 663000220901

Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.