Nordea privatlån

Med Nordea privatlån kan du låna mellan 10 000 – 500 000 kr utan säkerhet till en återbetalningstid mellan 1 – 12 år. Den effektiva räntan är mellan 7,09%-15,96%. För att ansöka om Nordea privatlån måste du vara kund hos Nordea och först logga in i deras bank för att starta ansökan. Ett privatlån kan du använda till vad du vill, till dina privata projekt eller samla dina lån .

Du kan ansöka om lån hos 40 banker och långivare samtidigt, jämföra och välja bästa erbjudandet hos de bästa låneförmedlarna. Detta med bara 1 ansökan och endast 1 kreditupplysning från UC. Ansök på 2 minuter och få svar direkt. Signera lånet med BankID och få pengarna in på ditt bankkonto.

Ett privatlån kan du använda till vad du vill. Använd pengarna på viktiga projekt eller samla dina lån. Ansök online och få svar direkt. 

Ansök om lån hos flera långivare – jämför och välj bästa lånet

Räntan på privatlån sätts efter en individuell kreditprövning och alla banker bedömer din ansökan lite olika. Du vet inte på förhand vilken bank som kommer att ge dig det bästa erbjudandet. Därför bör du ansöka hos flera långivare så att du kan jämföra för att hitta det bästa erbjudandet. Det kan vara stor skillnad räntan mellan olika låneerbjudanden och därför kan det också vara mycket att spara på att jämföra lån från olika långivare. Jämför och spar pengar.

Nordea privatlån

Hos Swedbank kan du låna mellan 10 000 – 500 000 kr utan säkerhet till en ränta på mellan 7,09%-15,96%. Uppläggningsavgiften är 525 kr och lånet har en återbetalningstid på mellan 1 – 12 år beroende på lånestorleken och vad du skall använda lånet till. Låneräntan är rörlig och sätts indivudiellt efter kreditprövning.

Privatlånet hos Nordea kan du använda till vad du vill. Du ansöker om lånet online och får ett snabbt svar, lånet kan du signera digitalt med BankID.

Förtidsbetalning

Det är alltid möjligt att betala ned ditt lån snabbare. Du kan alltid betala ned extra eller hela lånet utan extra kostnader, uavsett var du har ett privatlån. Bankerna har inte lov att ta betalt om du vill betala ned mer på ditt lån.

Nordea privatlån priser och räntor

 • Lånebelopp: 10 000 NOK – 500 000 kr
 • Återbetalningstid: 1 – 12 år
 • Nominell ränta: 6,70 %–14,70 %
 • Effektiv ränta: 7,09%-15,96%
 • Etableringsavgift: 525 kr
 • Aviseringsavgift: 0 kr
 • Påminnelsesavgift: 60 kr
 • Ränteexempel: För ett lån på 100 000 kr, med rak amortering upplagt på 7 år (84 avbetalningar) och rörlig årsränta 8,44 % blir den effektiva räntan 8,97 %, inklusive uppläggningsavgift på 525 kr, exklusive kostnad för Vardagspaketet. Totala beloppet att betala tillbaka blir 130 417 kr. Första återbetalning är 1 893 kr och sista 1 198 kr. Årsränta per 2023-09-27.

Det lönar sig att jämföra lån

Räntan på privatlån sätts efter kreditprövning och bankerna bedömer din ansökan olikt, därför varierar räntan från bank till bank. Du vet inte på förhand var du får det bästa erbjudandet, därför  är viktigt att jämföra långivarna. Hos Lendo går din ansökan ut till över 40 långivare och du kan välja det bästa erbjudandet.

Det tar bara några minuter att ansöka, du får svar med en gång och kan använda lånet till vad du vill. Har du dyra smålån eller andra krediter kan du spara pengar på att samla dina lån.

Öka dina chanser att få lån med en medsökande

Om du ansöker med en medsökande är det större chans att du får låna så mycket som du behöver och chansen att få lägre ränta är större. Viktigt är att du tänker på att om du ansöker tillsammans med någon annan så har ni samma ansvar för lånet. Banken tar en kreditupplysning på er båda två, och att bägge behöver signera lånet innan pengarna betalas ut.

Så här jämför du över 40 lån samtidigt samtidigt

 1. Tryck på ”Ansök här” knappen och fyll i din ansökan kostnadsfritt. Det tar ca 2 minuter.
 2. Jämför erbjudanden. Lendo samlar upp erbjudanden från upp till 40 långivare.
 3. Du kan välja det bästa lånet, signera med BankID och få pengarna in på ditt konto.

Nordea privatlån bild

Grundkrav för Nordea privatlån

 • Du har fyllt 18 år och har bra kreditvärdighet
 • Kreditvärdigheten baseras bland annat på din livssituation, tidigare lån och krediter, betalningsanmärkningar och månadsutgifter.
 • Det tas alltid en kreditupplysning när du ansöker.

För att kunna ta ett Privatlån ska du ha fyllt 18 år och ha en bra kreditvärdighet. Kreditvärdigheten baseras bland annat på din livssituation, tidigare lån och krediter, betalningsanmärkningar och månadsutgifter. Vi tar alltid en kreditupplysning när du ansöker.

Tänk på att om du ansöker tillsammans med någon har ni samma ansvar för lånet. Nordea tar en kreditupplysning på er båda, och ni behöver båda signera lånet innan pengarna betalas ut.

När får jag privatlånet hos Nordea utbetalt?

När din ansökan är godkänt får du ett sms med en länk där du kan signera dina lånehandlingar med Mobilt BankID. Om du signerar lånet en vardag före kl 18 får du pengarna utbetalda direkt. Signerar du efter klockan 18 får du pengarna nästkommande vardag.

I de flesta fall beviljas din ansökan automatiskt. Men i vissa fall kan Nordeai behöva att titta på din ansökan manuellt, och då kan det ta upp till tre arbetsdagar att gå igenom låneansökan.

Fördelar Nordea Privatlån

 • Låna mellan 10 000 – 500 000 kr.
 • Använd lånet till vad du vill
 • Samla dina lån
 • Trygg och säker bank
 • Digital låneansökan

Nackdelar

 • Du måste vara kund hos Nordea för att ansöka om lånet
 • Hög högsta ränta

Om Nordea

Nordea är en av de största och äldsta bankerna i Sverige. Banken har 4 affärsområden: Personal Banking, Business Banking, Large Corporates & Instituions och Asset & Wealth Management. Hemmamarknaderna till Nordea är Sverige, Finland, Norge och Sverige.

Nordea Bank Abp har sitt säte och huvudkontor i Helsingfors, Finland. De lokala huvudkontoren finns i Köpenhamn (Danmark), Stockholm (Sverige) och Oslo (Norge). Deras vision är att vara förstahandsvalet för sina kunder i Norden, också för deras banktjänster som sträcker sig utanför Norden.

Rötterna till SEB går tilbaka ca 200 år i tiden när Sparekassen för Kjøbenhavn og Omegn startades i 1820. Idag är Nordea den största finanskoncernen i Norden.

Kundtjänst

Tel 0771-22 44 88
Mån-Fre 08:00-20:00
Lör-Sön 09:00-17:00 (stängt storhelger och vissa röda dagar)
Live chatt

Adress

Nordea Bank Abp, filial i Sverige
Smålandsgatan 17
105 71 Stockholm
Org nr: 516411-16832017-7753

Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.