Svea Bank privatlån

Med Svea Bank privatlån kan du låna mellan 10 000 – 400 000 kr utan säkerhet till en återbetalningstid mellan 2 – 15 år. Den nominella räntan är mellan 8,40%-25,95%. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan du använda till vad du vill. Använd det till dina privata projekt eller spar pengar på att samla lån.

Trykk på ”Få erbjudande” knappen så kan du ansöka om lån hos Svea Bank och 40 långivare samtidigt. Du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet. Detta med bara 1 ansökan och endast 1 kreditupplysning från UC. Ansök på 2 minuter och få svar direkt. Signera lånet med BankID och få pengarna in på ditt bankkonto.

Ett privatlån kan du använda till vad du vill. Samla dina lån eller använd pengarna på viktiga projekt. 

Ansök om lån hos flera långivare – jämför och välj bästa lånet

Räntan på privatlån sätts efter en individuell kreditprövning och alla banker bedömer din ansökan lite olika. Du vet inte på förhand vilken bank som kommer att ge dig det bästa erbjudandet. Därför bör du ansöka hos flera långivare så att du kan jämföra för att hitta det bästa erbjudandet. Det kan vara stor skillnad räntan mellan olika låneerbjudanden och därför kan det också vara mycket att spara på att jämföra lån från olika långivare. Jämför och spar pengar.

Svea Bank privatlån översikt

Med Svea Bank privatlån kan du låna mellan 10 000 – 400 000 kr utan säkerhet till en återbetalingstid på mellan 2 – 15 år. Räntan på lånet är på mellan 8,40%-25,95% och den effektiva räntan är på mellan 9,14% – 27,83%. Uppläggningsavgiften är på 495 kr och aviavgiften på 25 kr. Vilken ränta du blir erbjuden hos Svea Bank beror på dina ekonomiska förutsättningar, storleken på lånet och vilken återbetalningstid du har valt.

Som hos alla andra banker som erbjuder priatlån är det enda sättet att få reda på vilken ränta du kan få är att ansöka om lån. Räntan sätts individuellt efter en kreditprövning. Du får snabbt svar på din ansökan och du kan signera digitalt med BankID. Privatlånet blir betalat ut inom 2 – 5 bankdagar.

Hur fungerar kreditupplysning för privatlån?

När du ansöker om ett privatlån hos Svea Bank eller hos en annan långivare gåor de en kreditupplysning via UC, eller via Bisnode eller Creditsafe. Med de uppgifterna de får från kreditupplysningsföretaget tillsammans med de uppgifter du anger i ansökningsformuläret kan de bilda sin uppfattning om din kreditvärdighet. Bankerna gör en analys om din sammanlagda återbetalningsförmåga för att kunna betala tillbaka lånet. Här ser de på viktig information som din inkomst, dina skulder, dina levnadsomkostnader och andra faktorer som inverkar på din ekonomi.

Använd lånet till vad du vill.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du inte behöver pantsätta något för att få lån. Just därför kan kan du använda lånet till vad du vill. Ett privatlån kan du till exempel använda till köpa bil, köpa båt renovera huset eller du kan använda det till andra viktiga privata projekt.

Du kan betala av extra på lånet utan extra kostnader  hos alla långivare

Du har friheten att när som helst göra extra amorteringar eller lösa hela ditt privatlån utan extra avgifter. Bankerna får inte kräva en avgift för dessa extra inbetalningar på lånet.

Ansök tillsammans med en medlåntagare för att öka dina chanser

Att ansöka om ett lån med en medsökande kan förbättra möjligheterna att bli beviljad och potentiellt sänka räntan. Kom ihåg att ni båda blir ansvariga för återbetalningen. Med två ansvarstagande parter minskar bankens risk, vilket kan leda till mer gynnsamma lånevillkor för er.

Svea Bank privatlån priser och räntor

 • Lånebelopp: 10 000 kr – 400 000 kr
 • Återbetalningstid: 2 – 15 år
 • Nominell ränta: 8,40%-25,95%
 • Effektiv ränta: 9,14% – 27,83%
 • Uppläggningsavgift: 495 kr
 • Aviavgift: 25 kr
 • Påminnelseavgift 60 kr
 • Förseningsavgift 175 kr
 • Inkasso 180 kr
 • Ränteexempel: Svea har räknat på ett lån på 200 000 kr med återbetalningstid på 7 år och ränta på 8,95 %. Det tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr och en administrationsavgift för autogiro på 25 kr / månad. Det ger en effektiv ränta på 9,68 %.

Det lönar sig att jämföra lån

Räntan på privatlån sätts individuellt efter kreditprövning. Alla bankerna bedömmer ansökningar lite olika och på grund av detta varierar räntan från bank till bank. Du kan inte veta på förhand var du får det bästa erbjudandet, det är därför det är viktigt att jämföra långivarna. Hos till exempel Lendo går din ansökan ut till över 40 långivare och du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet.

Det tar bara några minuter att ansöka, du får svar med en gång och kan använda lånet till vad du vill. Spar pengar på att samla lån och krediter.

Så här jämför du över 40 lån samtidigt samtidigt

 1. Tryck på ”Få Erbjudande” knappen och fyll i din ansökan helt kostnadsfritt.
 2. Jämför erbjudanden. Lendo samlar upp erbjudanden från upp till 40 långivare.
 3. Du kan välja det bästa lånet, signera med BankID och få pengarna in på ditt konto.

Svea Bank privaltån reccension

Grundkrav Svea Bank privatlån

Det är viktigt att du har de förutsättningar som skall till när du skall låna pengar. Därför kollar alltid alla banker din betalningsförmåga genom individuell kreditprövning. Hos Svea Bank måste du uppfylla dessa kraven.

 • Du är mist 20 år och är folkbokförd i Sverige sedan minst tre år
 • Du har en fast årsinkomst av tjänst eller pension på minst 180 000 kronor
 • Om du är egenföretagare ska du ha drivit företaget i minst tre år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller aktiv skuld hos Kronofogden
 • Medlåntagare har en årsinkomst på minst 90 000 kronor

5 viktiga saker att tänka på innan du tar ett lån

Det kan vara bra att tänka igenom en del saker innan du tar ett lån. Här är 5 saker du borde tänka på:

 1. Hur mycket klarar du av att betala tillbaka i månaden?
 2. Vad skall du använda lånet till?
 3. Hur betalar du tillbaka lånet?
 4. Hur mycket behöver du låna?
 5. Borde du samla lån och krediter?

Fördelar Svea Bank privatlån

 • Låna mellan 10 000 – 400 000 kr.
 • Låna till vad du vill
 • Upp till 15 års nedbetalningstid
 • Du kan samla dina lån
 • Har räntegaranti

Nackdelar

 • Högt räntespann
 • 495 kr uppläggningsavgift
 • Om Svea Bank

  Svea Bank är en mångfacetterad finansiell aktör i Sverige, känd för sin breda portfölj av finansiella tjänster som inkluderar allt från privatlån till sparande och betallösningar. Banken, som värdesätter personlig service och tillgänglighet, erbjuder anpassade låneprodukter som möter individuella behov och ekonomiska situationer. Genom att tillämpa modern teknologi, som digital ansökan och BankID-signering, effektiviserar Svea Bank lånetagningsprocessen och gör den smidig för sina kunder.

  Deras flexibilitet syns också i avsaknaden av extra avgifter för extra amorteringar eller tidiga återbetalningar av lån. Svea Bank lägger stor vikt vid att skapa fördelaktiga villkor som främjar kundens ekonomiska välmående och långsiktiga relationer, vilket speglas i deras anpassade rådgivning och kundsupport.

  Kundtjänst

  Tel. 08-735 29 40
  Öppettider:
  Måndag–torsdag 09.00–16.30
  Fredagar 09.00–16.00
  Jun–aug fredagar 15.00
  Kan också nås via emejl

  Adress

  Svea Bank AB
  Evenemangsgatan 31
  SE-169 81 Solna
  org.nr 556158-7634

  Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.