Wasa Kredit privatlån

Med Wasa Kredit privatlån kan du låna mellan 30 000 – 400 000 kr utan säkerhet till en återbetalningstid mellan 1 – 15 år. Den nominella räntan är mellan 6,45%-14,95%. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan du använda till vad du vill. Använd det till dina privata projekt eller spar pengar på att samla lån.

Trykk på ”Få erbjudande” knappen så kan du ansöka om lån hos Wasa Kredit och 40 långivare samtidigt. Du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet. Detta med bara 1 ansökan och endast 1 kreditupplysning från UC. Ansök på 2 minuter och få svar direkt. Signera lånet med BankID och få pengarna in på ditt bankkonto.

Ett privatlån kan du använda till vad du vill. Samla dina lån eller använd pengarna på viktiga projekt. 

Ansök om lån hos flera långivare – jämför och välj bästa lånet

Räntan på privatlån sätts efter en individuell kreditprövning och alla banker bedömer din ansökan lite olika. Du vet inte på förhand vilken bank som kommer att ge dig det bästa erbjudandet. Därför bör du ansöka hos flera långivare så att du kan jämföra för att hitta det bästa erbjudandet. Det kan vara stor skillnad räntan mellan olika låneerbjudanden och därför kan det också vara mycket att spara på att jämföra lån från olika långivare. Jämför och spar pengar.

Wasa Kredit privatlån översikt

Wasa Kredit är en del av Länsförsäkringar Bank. Med Wasa Kredit privatlån kan du låna mellan 30 000 – 400 000 kr utan säkerhet till en återbetalingstid på mellan 1 – 15 år. Den nominella räntan på lånet är på mellan 6,45%-14,95% och den effektiva räntan är på mellan 7,12% – 16,85%. Uppläggningsavgiften är på 375 kr och aviavgiften på 40 kr. Vilken ränta du blir erbjuden hos Wasa Kredit beror på dina ekonomiska förutsättningar, storleken på lånet och vilken återbetalningstid du har valt.

 • Låna mellan 30 000 – 400 000 kr
 • Återbetalningstid: 1 – 15 år
 • Låna till vad du vill eller samla dina lån
 • Ränta: 6,45%-14,95%
 • Uppläggningsavgift: 375 kr
 • Aviavgift: 40 kr

Räntan på privatlånet sätt individuellt

Som hos alla andra banker som erbjuder privatlån är det enda sättet att få reda på vilken ränta du kan få är att ansöka om lån. Räntan sätts individuellt efter en kreditprövning. Du får snabbt svar på din ansökan och du kan signera digitalt med BankID. Privatlånet blir betalat ut inom 2 – 5 bankdagar.

Hur fungerar kreditupplysning för privatlån?

När du ansöker om ett privatlån hos Wasa Kredit eller hos en annan långivare gör de en kreditupplysning via UC, eller via Bisnode eller Creditsafe. Med de uppgifterna de får från kreditupplysningsföretaget tillsammans med de uppgifter du anger i ansökningsformuläret kan de bilda sin uppfattning om din kreditvärdighet. Bankerna gör en analys om din sammanlagda återbetalningsförmåga för att kunna betala tillbaka lånet. Här ser de på viktig information som din inkomst, dina skulder, dina levnadsomkostnader och andra faktorer som inverkar på din ekonomi.

Använd Wasa Kredit privatlån till vad du vill.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet där du inte behöver pantsätta något för att få lån. Just därför kan kan du använda lånet till vad du vill. Ett privatlån kan du till exempel använda till köpa bil, köpa båt renovera huset eller du kan använda det till andra viktiga privata projekt.

Du kan betala av extra på lånet utan extra kostnader  hos alla långivare

Du har friheten att när som helst göra extra amorteringar eller lösa hela ditt privatlån utan extra avgifter. Bankerna får inte kräva en avgift för dessa extra inbetalningar på lånet.

Ansök tillsammans med en medlåntagare för att öka dina chanser

Du kan förbättra dina lånevillkor genom att ansöka om privatlån tillsammans med en medsökande eftersom båda era inkomster räknas in. Viktigt att tänka på är att en medsökande har samma skyldigheter och betalningsansvar mot banken som du som låntagare har. Du som låntagare har det huvudsakliga ansvaret i att lånet betalas tillbaka, men skulle låntagaren till exempel få betalningssvårigheter kan du som medsökande tvingas att betala hela summan.

Det lönar sig att jämföra lån

Räntan på privatlån sätts individuellt efter kreditprövning. Alla bankerna bedömmer ansökningar lite olika och på grund av detta varierar räntan från bank till bank. Du kan inte veta på förhand var du får det bästa erbjudandet, det är därför det är viktigt att jämföra långivarna. Hos till exempel Lendo går din ansökan ut till över 40 långivare och du kan jämföra och välja det bästa erbjudandet.

Det tar bara några minuter att ansöka, du får svar med en gång och kan använda lånet till vad du vill. Spar pengar på att samla lån och krediter.

Så här jämför du över 40 lån samtidigt samtidigt

 1. Tryck på ”Få Erbjudande” knappen och fyll i din ansökan helt kostnadsfritt.
 2. Jämför erbjudanden. Lendo samlar upp erbjudanden från upp till 40 långivare.
 3. Du kan välja det bästa lånet, signera med BankID och få pengarna in på ditt konto.

Wasa Kredit privatlån reccension

Grundkrav Wasa Kredit privatlån

Det är viktigt att du har de förutsättningar som skall till när du skall låna pengar. Därför kollar alltid alla banker din betalningsförmåga genom individuell kreditprövning. Hos Wasa Kredit måste du uppfylla dessa kraven.

 • Du har ett giltigt Mobilt BankID
 • Är minst tjugo år gammal
 • Har inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Du har stadigvarande inkomst av tjänst eller pension

Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.

5 viktiga saker att tänka på innan du tar ett lån

Det kan vara bra att tänka igenom en del saker innan du tar ett lån. Här är 5 saker du borde tänka på:

 1. Hur mycket klarar du av att betala tillbaka i månaden?
 2. Vad skall du använda lånet till?
 3. Hur betalar du tillbaka lånet?
 4. Hur mycket behöver du låna?
 5. Borde du samla lån och krediter?

Fördelar Wasa Kredit privatlån

 • Låna mellan 30 000 – 400 000 kr.
 • Låna till vad du vill
 • Upp till 15 års nedbetalningstid
 • Samla dina lån
 • En del av Länsförsäkringar

Nackdelar

 • Hög högsta ränta
 • 375 kr uppläggningsavgift

Wasa Kredit privatlån priser och räntor

 • Lånebelopp: 30 000 kr – 400 000 kr
 • Återbetalningstid: 1 – 15 år
 • Nominell ränta: 6,45%-14,95%
 • Effektiv ränta: 7,12% – 16,85%
 • Uppläggningsavgift: 375 kr
 • Aviavgift: 40 kr
 • Påminnelseavgift 60 kr
 • Förseningsavgift 175 kr
 • Inkasso 180 kr
 • Ränteexempel: Effektiv ränta är för närvarande 9,85 procent vid ett annuitetslån (augusti 2023). Ett lån på 100 000 kronor med en återbetalningstid på 5 år skulle totalt ge 60 månadsbetalningar på 2025 kronor, vilket innebär en totalkostnad på 125 635 kronor att betala (inkluderar aviavgift på 40 kronor och uppläggningsavgift på 375 kronor).

Om Wasa Kreditt

Wasa Kredit är ett finansbolag som erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster såsom privatlån, billån och leasing. Bolaget ägs av Länsförsäkringar och är känt för sin flexibilitet och anpassningsbara lösningar för både privatpersoner och företag. De arbetar för att skapa smidiga kreditlösningar och strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga räntor.

Genom Wasa Kredit kan kunderna enkelt ansöka om lån online och få snabbt besked. De lägger också stor vikt vid hållbarhet och ansvarsfull utlåning, vilket innebär att de tar hänsyn till kundernas ekonomiska situation för att undvika överbelåning. Med en lång historia på den svenska marknaden, har Wasa Kredit etablerat sig som en pålitlig aktör inom finansieringsbranschen.

Kundtjänst

Tel. 08-635 38 00
Öppettider:
Vardagar 09.00–17.00
Kan också nås via emejl

Adress

Wasa Kredit
Box 6740
113 85 Stockholm

Integritetspolicy Vi använder cookies; Google Analytics och Google Ads för att samla användarstatistik och marknadsföring.